Undoukai+ ny mobil!

 
 
I Japan så finns det vissa aktivitetsdagar som existerar i nästan alla skolor, där eleverna får komma undan från de vanliga lektionerna och roa sig lite. I förra veckan så hade vi en av dem dagarna i min skola, undoukai (運動会). Undoukai, eller aktivitets/sportdag som man kanske skulle kunna översätta det till på svenska är en dag när alla klasserna i skolan samlas och tävlar mot varandra i olika grenar. Men det är inte några vanliga sporter man tävlar i inte, nej. Det är snarare olika lekar, många av vilka jag aldrig har hört talas om förän jag kom till Japan.
 
Jag var med och tävlade i två grenar(och min klass förlorade båda ;__;), den första var dragkamp. Vi lyckades vinna första rundan men efter det förlorade vi ganska stort. Men vi kämpade väl, och jag hade väldigt ont i kroppen dagen efter(vältränad som få!). Andra grenen jag var med i måste vara något som är speciellt för Japan, och den kallades kibasen(騎馬戦), kavalleristrid. I kibasen så är man fyra personer i varje lag, tre stycken i botten som bär på en person i toppen, en "ryttare" och en "häst" det vill säga. "Ryttaren" bär en hjälm som har en ballong på toppen, och har också en klubba i handen som är till för att slå ned de andra "ryttarnas" ballonger. Om blir av med sin ballong har man förlorat kampen. Det var väldigt roligt, men min grupp blev utslagen alldeles i början då vår "ryttare" lyckade slå ner sin egen ballong! Men det kanske var lika väl, då många av tjejerna släppte lös sina inre krigare och slog runt rätt häftigt med sina klubbor.
Utöver det så fanns det många roliga lekar, bland annat grupphopprep, lådbärartävling (man bar bokstavligen runt på en stapel med flyttlådor) och flerbenat race! I slutändan kom min klass in på plats fyra av elva (så nära pallen!) så alla kämpade på bra! Många kom också utklädda i olika cosplay, så tröttnade man på att kolla på tävlingarna så kunde man se hur många karaktärer man kände igen. Så man kan ju sammanfatta det som ett väldigt lyckat event!
 
 
 
 
Som lite extra nyheter så har jag äntligen lyckats skaffa en ny mobil! Efter att ha kämpat med att försöka lyckas få ett nytt kontrakt med företaget SoftBank fick jag tillsist ge upp. De hade ändrat sin policy så att utlänningar måste ha minst ha ett 26 månaders visum för att skriva kontrakt med dem, vilket innebar att jag med mitt 1 års visum inte hade en chans. Så jag gick över till deras konkurent, Docomo, och de var väldigt tillmötesgående och i slutet av vårt möte gick jag hem med en Iphone 6 i handen! Vilket så klart innebar att jag var tvungen att skaffa ett nytt skal också. Så lycklig!